De Vliet

Een nieuw thuis

In 2020 is Stichting exploitatie De Vliet in het leven geroepen. Zij hebben het voormalige schoolgebouw aan de Boergoensevliet 18 aangekocht met het doel dat Thuis in Charlois daar activiteiten voor de wijk kan organiseren. Op deze manier krijgen we als Thuis in Charlois een herkenbare plek in de wijk en hebben we de beschikking over prachtige ruimtes die we zelf in kunnen richten. We hopen dat we zo meer mensen in de wijk met elkaar kunnen verbinden doordat buurtbewoners ons beter weten te vinden. Ook verwachten we dat mensen zich graag met elkaar willen inzetten voor de wijk vanuit deze mooie locatie.

Hieronder vind je enkele beelden die Open Kaart (dank Cassidy!) heeft gemaakt. Zij hebben samen met ons nagedacht over de gewenste sfeer en hoe dat eruit zou kunnen komen te zien. Met hun advies en beelden gaan we de komende maanden aan de slag om de beelden om te zetten in realiteit.

Planning

De maanden mei tot september 2022 gebruiken we om fondsen te werven voor de inrichting van De Vliet.  Zodra de bouwkundige werkzaamheden gereed zijn (juni/juli) gaan we samen met vrijwilligers aan de slag. Er moet veel gesausd en gelakt worden. We hopen dat we vanaf oktober de financiële middelen hebben om een goede keuken aan te schaffen (voor wijkmaaltijden en kookworkshops) en de ruimtes verder in te richten.

Mocht je zelf willen bijdragen aan de inrichting – financieel of door je handen uit de mouwen te steken – laat het ons dan weten via de contactpagina of door te mailen naar klussen@thuisincharlois.nl

Wij zijn alle partijen die ons steunen om De Vliet vorm te geven dankbaar!
 
© Copyright - Thuis in Charlois