De diefstal – Column Carolien

De diefstal…

Het was een prachtige lentedag in onze bruisende wijk Charlois. De lucht was helderblauw en de eerste zonnestralen van het seizoen verspreidden een warme gloed over de Vliet. Het leek het perfecte moment om wat extra kleur aan de Vliet te geven. We besloten om tegen de grijze lantaarnpaal enkele bloembak- ken te plaatsen. In een charmante rieten mand plaatsten we een prachtige roze dahlia. Het idee was simpel: een beetje groen en kleur om de straten op te fleuren.

Het was een prachtig tafereel, de vrolijke kleuren toveren een glim- lach op het gezicht van de vele voorbijgangers. De oude dame en haar hond stonden er even stil om de geur op te snuiven. Ze ge- noot er zichtbaar van.

Maar zoals vaak gebeurt met mooie dingen in het leven, was de vreugde van korte duur. Binnen een dag was de rieten mand verd- wenen, gestolen door een onbekende. De rieten mand met de prachtig bloeiende dahlia was nergens meer te bekennen. Het enige wat achterbleef was een lege plek en een saaie grijze lan- taarnpaal.

Eén dag hebben we genoten van de wonderschone dahlia, nu maar hopen dat de ‘dief’ er net zo van kan genieten als wij dat gedaan hebben. Verzorg hem maar goed!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - Thuis in Charlois